Sprekers van het Nationaal Parkeercongres 2021

 Bekijk hieronder wie de sprekers zijn.

Dagvoorzitter: Lars Duursma

Dagvoorzitter Lars Duursma is oprichter en directeur van Debatrix. Als voormalig wereldkampioen debatteren helpt hij ceo’s , regeringsleiders en TED-sprekers om hun boodschap overtuigend over te brengen. Hij geeft trainingen en leidt bijeenkomsten over de hele wereld, van Amsterdam tot Ankara en van Brussel tot Beijing. Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 en 2012 voerde hij campagne voor Barack Obama. Tegenwoordig begeleidt hij onder meer de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank. 

Keynote Speaker: Thomas Rau

Laat je inspireren door Thomas Rau; ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Hij benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn toehoorders te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn.

Lezing: Alleen een nieuw systeemarchitectuur leidt tot de nodige veranderingen

Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Bij zijn woorden voegt hij ook daden; met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur.

www.rau.eu

www.thomasrau.eu

Keynote Speaker: Paul Iske

Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij CFO (Chief Failure Officer) van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor het belang van experimenteren en leren in een veranderende en complexe wereld. Paul is auteur van het boek ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’. Paul is van oorsprong theoretisch fysicus en heeft naast zijn consultancy-praktijk voor Shell en ABN AMRO (Chief Dialogues Officer & Senior Vice President Innovation) gewerkt.

Lezing: Briljante Mislukkingen: Samen werken, samen falen, samen leren

In zijn presentatie bespreekt Paul Iske voorwaarden waaronder mensen en organisaties nieuwe kansen kunnen scheppen en benutten. Dat wil niet zeggen dat alles altijd zal lukken. Sterker nog: Verandering is een proces van vallen en opstaan. Experimenteren en leren. Soms zijn mensen bang om te falen, of zijn terughoudend in het vertellen hoe het écht is gegaan. Maar in complexe omgevingen lopen dingen nu eenmaal niet altijd als gepland. En daar kun je van leren. Maar hoe dan? Paul Iske heeft een ’taal’ ontwikkeld die helpt om patronen in mislukkingen te herkennen en die essentiële kennis voor, tijdens en na een project herkenbaar en overdraagbaar maakt. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert daarmee een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en de geleerde lessen zelf in praktijk brengen en willen delen met anderen.

www.briljantemislukkingen.nl

Break-out sessie: Axel Verstrael

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets om naar het werk te pendelen of naar de stad te gaan. De infrastructuur om e-bikes, die al snel duizenden euro’s kosten, respectvol te stallen is bij de meeste organisaties en in publieke ruimten nog niet aangepast. Dit werpt een drempel om de elektrische fiets nog meer te gebruiken. Wij zijn Axel, Liz, Tom en Philippe van Streetwaves. Vier elektrisch gedreven ondernemers op twee wielen. Duurzame mobiliteit ligt ons nauw aan het hart. 

Net als een gezond lichaam en een gezonde planeet. Alle initiatieven die bijdragen aan een gezonde, menselijke leefomgeving helpen we graag meegroeien. Want de toekomst is meer e-bike. En ja, vaak gaat dat over een mentaliteitsverandering. Straffer: we trappen die verandering zelf mee in gang. Het is tijd om de groeiende groep langeafstandsfietsers te faciliteren en te ontzorgen. Dat doen we met een netwerk van HAVN’s. Kom ontdekken welke kansen er liggen voor Uw parkeerplaatsen.

www.streetwaves.be

Break-out sessie: 
prof. dr. H.J. Meurs (bijzonder) hoogleraar aan de Radboud Universiteit

Professor Henk Meurs, bijzonder hoogleraar aan de Radbout Universiteit, doet onderzoek naar de relatie tussen ruimtelijke ontwikkelingen en mobiliteit.

Lezing: Waar komt de mobiliteitsgroei vandaan?

Hoe ontwikkelt deze zich verder en welke maatregelen zijn daarop van invloed? Hierover geeft Henk Meurs antwoord tijdens het congres.

www.muconsult.nl

 

Break-out sessie: Zeger Baelde

Zeger Baelde is ruim twintig jaar werkzaam in de publieke sector in het domein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Nederland en begon zijn carrière bij KPMG.

De afgelopen jaren heeft hij als divisiemanager bij de RDW veel inzicht, ervaring en kennis opgedaan op het gebied van ICT, ketenprocessen en (internationale) beleidsontwikkeling. Zijn huidige functie is Chief Operations Officer van de RDW.

Lezing: Duurzame en slimme mobiliteit

Nederland heeft een grote uitdaging om de mobiliteit duurzaam te maken. Naast technologische innovaties vraagt dit ook iets van ons mobiliteitsgedrag. Is betalen voor slimme mobiliteitsdiensten en gebruik van de openbare ruimte de oplossingsrichting voor een gezonde leefomgeving?

Zeger Baelde

 

 

Break-out sessie: Young Vexpan

Workshop:

Recent zijn plannen naar buiten gebracht om in Flevoland een nieuwe stad te bouwen: Eemvallei Stad. Welke keuzes zouden in deze stad gemaakt worden op het gebied van mobiliteit en parkeren in het bijzonder? Young Vexpan gaat graag met u in gesprek over dit vraagstuk.

Break-out sessie: Eric Dubois

Eric Dubois is directeur generaal van Parking Brussels.

Lezing:

Ruilhandel in parkeerplaatsen: de prijs en het aanbod van een toegankelijke stad. Hoe Brussel de uitdaging aangaat.

Parking Brussels

 

 

 

Break-out sessie: Paul Rooijmans

Paul Rooijmans is mede-oprichter van het Tranzer platform. Hiervoor was hij een van de oprichters van de OV-chipkaart. Sinds 2010 heeft hij een data analyse buro gespecialiseerd in de Mobiliteit met vestigingen in Nederland en Sydney.

Lezing: Struikelen over mogelijkheden!

Tranzer maakt het mogelijk dat je overal en altijd alle vormen van mobiliteit kunt vergelijken, boeken en betalen. Zo kun je bij een parkeerapp betalen voor je ticket voor OV maar kan je ook in de reisplanner betalen voor parkeren. Of je kunt met je bank app betalen voor mobiliteit.

Tranzer.com

Intermezzo: Chris Bellekom

Dichter en voltijd social media gebruiker Chris Bellekom heeft wel een auto met een parkeervergunning maar geen rijbewijs. Hij heeft ook parkeerplaatsen om de hoek, voor de deur en moet regelmatig naast andere mensen zitten in de auto. Twee keer zakken voor zijn rijbewijs leverden jaren van bijrijderervaring op en die betalen zich nu dubbel en dwars uit.
In vogelvlucht neemt hij jullie mee in betaald parkeren, Gouds grind, Valet Parking, binnenstadperikelen en busterminals.

Let op. Het gaat snel!

 

 

 

Het Nationaal Parkeercongres is een initiatief van Vexpan Platform Parkeren.

Contact

Postadres

Postbus 5135
1410 AC Naarden

Telefoonnummer

035 - 69 43 24 5

E-mailadres