13 oktober 2022

Vexpan
Nationaal Parkeercongres

Parkeren:
Samen op weg naar een groene toekomst!

Evoluon in Eindhoven

Parkeren: Samen op weg naar een groene toekomst! | Fotogalerij 2022

Parkeren anno gisteren was: hoe maak je de parkeerplaats mooi, centraal en dichtbij de bestemming. We zijn nu samen op weg naar een groene toekomst. En parkeren is hiermee onlosmakelijk verbonden. Hoe maak je parkeren ondersteunend aan ambities van gebieden en steden? Dit was het thema van 2022.

We maken ruimte voor een schonere, gezondere en groene leefomgeving. Waar we allemaal prettig kunnen wonen, werken en recreëren. Met de beperkte vierkante meters in de dorpen en steden, maakt de auto een pas op de plaats… Op een andere parkeerplaats. De auto maakt ruim baan voor voetgangers en fietsen. Parkeren onder de grond of op een gedeelde plek kan, maar op afstand ook. Als we met elkaar maar goed natransport regelen met mogelijkheden voor deelvervoer en OV. Waarbij we parkeergarages bouwen als mobiliteitshubs en energyhubs.

Hoe gaan we dit met elkaar organiseren? Welke keuzes maken we? Welke normen, technologie en verandergedrag is nodig? Wat vraagt dit van ons als organisaties, als gemeenten en als mens?

Met deze vraagstukken gingen we samen verdiepend aan de slag. Samen op weg naar een groene toekomst. Het Vexpan Nationaal Parkeercongres 2022 brengt ons weer een stapje dichterbij.

 

Fotogalerij 2022 | Terugblik

We kijken terug op een inspirend en gezellig Vexpan Nationaal Parkeercongres. Wil je nagenieten of de sfeerproeven? Bekijk dan hier de foto’s van de editie van 2022 in het Evoluon in Eindhoven.

De foto’s mogen niet voor andere doeleinden worden gepubliceerd zonder toestemming. Neem hiervoor contact op via [email protected].

Fotocredits: Vexpan.nl | Koen Mol.

Bezoekers hebben bij aanmelding voor het congres toestemming gegeven voor fotografie. Sta jij op de foto en wil je niet in deze galerij staan? Meld dit bij [email protected] 

 

Presentatie Landelijk Actieprogramma Parkeren en Verblijven 2023

Tijdens het Vexpan Nationaal Parkeercongres is het Landelijk Actieprogramma Parkeren & Verblijven 2023 gepresenteerd. Een initiatief van CROW, GNMI, SHPV en Vexpan. In de podcast ‘Extra grote BNR Mobility Parkeerspecial‘ geeft André Wielaard, voorzitter Vexpan, een toelichting.

 

Gratis naar het congres?

Het Vexpan Nationaal Parkeercongres is gratis* voor twee deelnemers per organisatie die lid is van Vexpan.
Ben je nog geen lid van Vepan maar heb je wél interesse in een lidmaatschap? Ga dan naar de website en bekijk de voordelen van het lidmaatschap.
Studenten krijgen gratis toegang.

 

Premium Partners

Sponsoren

Het Nationaal Parkeercongres is een initiatief van Vexpan Platform Parkeren.

Contact

Postadres

Postbus 5135
1410 AC Naarden

Telefoonnummer

035 - 69 43 24 5

E-mailadres